Serena Williams: Če to storim jaz, me vržejo v zapor

Tenis 5. Mar 20229:44 > 9:48 2 komentarja
Getty Images/Mark Kolbe

Ameriška teniška igralka Serena Williams meni, da v svetu športa veljajo dvojna merila. V pogovoru za televizijsko postajo CNN je dejala, da bi jo za podobno ravnanje, kot si ga je privoščil Alexnader Zverev, verjetno kar zaprli.

Spomnimo: pred kratkim je bil Alexander Zverev za svoje nespametno obnašanje v Acapulcu na turnirju serije 500 diskvalificiran, ker je italijanskega sodnika z loparjem skoraj udaril po stopalih, ko se je znašal nad sodniškim stolom.

Krovna organizacija ATP je Nemca kaznovala s 40.000 dolarji, odvzeli so mu tudi denarno nagrado s turnirja, na katerem je med posamezniki izpadel v osmini finala, pri čemer pa se je tudi končalo. Nemec je že včeraj igral tekmo Davisovega pokala proti Braziliji.

“Vsekakor imajo ljudje dvojna merila. Če bi jaz storila kaj takšnega, bi se verjetno znašala v zaporu, pa se sploh ne šalim,” je v pogovoru za CNN izjavila zmagovalka 23 naslovov na turnirjih velike četverice med posameznicami.

Američanka je dodala: “Vsak je zgodba zase, na igrišču in izven njega, sama sem zelo strastna v vsem, česar se lotim. Takšna pač sem in všeč mi je tako. Veseli me, da sem imela tak vpliv na ljudi okoli sebe in na podjetja, v katera sem vlagala. Če ta strast manjka na igrišču, potem je ne bi imela niti v svojem poslovnem udejstvovanju“.

Williams je svoje zadnje srečanje odigrala v Wimbledonu lani, ko se je že v prvem krogu poškodovala. Za zdaj še ni sporočila datuma svojega povratka, bo pa zagotovo manjkala na obeh turnirjih serije 1000 ta mesec (Indian Wells in Miami).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje