Kaja Juvan po več kot treh urah morala priznati premoč Nemki

Tenis 21. Maj 202218:27 > 19:43 0 komentarjev
Kaja Juvan. Foto: guliverimage

Kaja Juvan se je v finalu turnirja WTA v Strasbourgu izjemno borila, a morala na koncu priznati premoč Angelique Kerber. Dvoboj, ki je trajal več kot tri ure, je Nemka dobila po treh podaljšanih igrah.

Za Kajo Juvan je izjemen turnir v Strasbourgu. Med drugim je v četrtfinalu v dveh nizih izločila četrto nosilko Belgijko Elise Mertens, v polfinalu pa še celo prvo nosilko turnirja Karolino Pliškovo. V finalu jo je čakala še druga nosilka Nemka Angelique Kerber.

Vsi trije nizi v finalu so se končali v podaljšani igri. Prvo je dobila Nemka s 7:5, drugo Kaja Juvan s kar 7:0, v tretji pa je Kerber z nekaj izjemnimi udarci uspela odbiti napad Ljubljančanke, tie-break je dobila s 7:5.

Nemka je skozi srečanje velikokrat zadela izjemne udarce, ko je žogica oplazila črto. Tenisačici sta odigrali dvoboj na visokem nivoju, 34-letnica, ki je trenutno 22. igralka na WTA lestvici, pa je na koncu unovčila svoje izkušnje in 13 let mlajšo nasprotnico uspela premagati. Kaja Juvan se bo po turnirju kariere povzpela na 68. mesto na svetu.

WTA Strasbourg, finale:

Kaja Juvan (Slo) – Angelique Kerber (Nem) 6:7 (5), 7:6 (0), 6:7 (5)