V Portorožu bo zaigrala tudi lanska zmagovalka OP ZDA

Tenis 7. Sep 20227:29 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Na ženskem teniškem turnirju WTA v Portorožu z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev bo nastopila tudi Emma Raducanu, so potrdili organizatorji tega turnirja na Obali. Igralka iz Velike Britanije je lani presenetljivo zmagala na odprtem prvenstvu ZDA, letos pa je v New Yorku izpadla že v prvem krogu.

Zaradi hitrega izpada je spremenila svoje načrte in se odločila za prihod v Slovenijo. Raducanujeva, ki je trenutno na 11. mestu lestvice WTA, bo predvidoma že v četrtek prvič trenirala v Tenis Areni Portorož.

Raducanujeva je ena največjih zvezdnic ženskega tenisa, tako da bo njen prihod prav gotovo dvignil zanimanje za turnir, navijači pa bodo lahko v Portorožu tako videli kar tri zmagovalke turnirjev za grand slam. Prijavljeni sta namreč tudi letošnja zmagovalka Wimbledona v Rusiji rojena predstavnica Kazahstana Jelena Ribakina in lanska zmagovalka OP Francije Čehinja Barbora Krejčikova.

Devetnajstletna Raducanujeva je v svoji kratki karieri osvojila en turnir, in sicer OP ZDA. Lanski turnir je začela v kvalifikacijah, v finalu pa je nato premagala Kanadčanko Leylah Fernandez. S to zmago je postala prva Britanka z zmago na turnirjih za grand slam po letu 1977. Na celotnem turnirju ni izgubila niti enega niza. V letošnji sezoni je še brez turnirske zmage.

V Portorožu bodo še drugo leto po vrsti pripravili ženski teniški turnir. Ženski turnir WTA je v Portorožu potekal že od leta 2005 do 2010.

Glavni del turnirja, ki tudi letos sodi v kategorijo WTA 250, se bo začel v ponedeljek, 12. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!