Žemlja za pot v Čile konkretno pomladil reprezentanco

Reprezentance 21. Jan 202215:43 > 20:55 1 komentar
Blaž Kavčič (levo) in grega Žemlja (Foto: Aleš Fevžer)

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v začetku marca mudila v Čilu, kjer jo čakajo kvalifikacije za nastop v I. Svetovni skupini Davisovega pokala. Kapetan Grega Žemlja v Južni Ameriki, vsaj sodeč po izboru igralcev za duel proti favoriziranim nasprotnikom, na uspeh ne računa resno.

Slovenska reprezentanca je septembra v Portorožu suvereno odpravila Paragvaj in si priborila kvalifikacije za nastop v I. Svetovni skupini.

Če bi ji v Santiagu uspelo presenetiti še eno latinoameriško reprezentanco, bi se vrnila v drugi kakovostni rang tik pod elitno svetovno skupino. Zaključni turnir slednje po novem formatu vsak konec sezone poteka v Madridu.

Očitno pa se je selektor Grega Žemlja še pred potjo čez Atlantik odločil, da je za kaj takega bolj malo možnosti, zato je ekipo prevetril in predstavljamo si, da gre mlada reprezentanca, katere povprečna starost bo pičlih 21 let, zgolj nabirat izkušnje.

Slovenska ekipa bo pred odhodom na gostovanje 24. in 25. opravila dva treninga v Portorožu.

Blaž Rola
Blaž Rola (Foto: Guliver Image)

Strokovnemu štabu reprezentance je na uho bržčas prišla informacija, da bodo Čilenci nastopili v popolni postavi, torej s Cristianom Garinom (19. na ATP lestvici), Alejandrom Tabilom (135.), Nicolasom Jarryjem (145.) in Tomasom Barriosom Vero (147.), Slovenija pa brez svojega prvega “loparja”, Aljaža Bedeneta, ki bo takrat “brusil zobe” za povratek na ATP turnejo, pač ne bi imela prav veliko možnosti.

Foto: MaHr

Tako se je Žemlja za sodelovanje “zahvalil” najpomembnejšemu kamenčku mozaika ekipe lepe septembrske zmage nad Paragvajem, Tomu Kočevarju Dešmanu, v ekipo pa povabil 20-letnega Matica Dimica. Iz ekipe je od paragvajske kampanje izpadel tudi nekdanji član univerze Minnesota, Mariborčan Matic Špec.

Renovacija teniškega templja

Čile bo srečanje Davisovega pokala proti Sloveniji gostil 4. in 5. marca na pesku v glavnem mestu Santiago, vendar ne na standardnem prizorišču, kjer so tekme gostili nazadnje (2018 ob zmagi proti Ekvadorju).

Stadion Anita Lizana, ki slovi kot katedrala čilskega tenisa, se namreč prenavlja za organizacijo Panameriških iger 2023. Kapetan Čila je nekdanji olimpijski zmagovalec, Nicolas Massu.

Postava Slovenije:

Blaž Rola, 31 let (#179)
Matic Dimic, 20 let (/)
Bor Artnak, 17 let (#1768)
Sebastian Dominko, 18 let (#1768)

Grega Žemlja, kapetan

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje