Velik skalp, Tamara Zidanšek izločila vzhajajočo zvezdo

Tenis 1. Feb 202315:26
Tamara Zidanšek se prebuja; FOTO: Guliverimage

Tamara Zidanšek se je z zmago nad Čehinjo Lindo Fruhvirtovo prebila v četrtfinale WTA turnirja serije 250 v tajskem Hua Hinu. Najstnico je odpravila z izidom 6:3, 4:6 in 6:4. Tekma je trajala le minuto manj kot tri ure!

Konjičanka je odigrala zelo dobro ter v slabo voljo spravila vzhajajočo zvezdo svetovnega ženskega tenisa.

Linda Fruhvirtova je namreč v Hua Hin prišla kot ena izmed glavnih favoritinj za dvig pokala, sedemnajstletna Čehinja se je kot osma nosilka tekmovanja že zelo hitro znašla v rezultatskem zaostanku (1:4) in prvi niz po treh izgubljenih igrah na svoj servis tudi izgubila. Ko je “Tami” v drugem nizu povedla s 4:1, je vse dišalo po zmagi, a je sledil preobrat.

Vlakec smrti

Fruhvirtova je z delnim izidom 7:1 v igrah začasno zadušila upe po napredovanju Štajerke, sledila pa je zelo pogumna igra slednje. Zidanšek je znova zaigrala podobno odločno, kot med OP Francije 2021, ko se je prebila vse do polfinala.

Blestela je na “forehandu”, se izogibala neizsiljenim napakam, pridno narekovala ritem v točkah ter tako članici slovite Mouratogloujeve akademije preprečevala pobudo.

Fruhvirtova je ena izmed štirih najstnic med elitno stoterico in edina nepolnoletna (51. mesto).

Sicer je Čehinja, letošnja udeleženka osmine finala v Melbourne Parku in zmagovalka lanskoletnega WTA turnirja 250 v Čenaju, uspela izničiti zaostanek 2:5, a Konjiška trdnjava je vzdržala. Na mišice. V podaljšani igri.

Za uvrstitev v polfinale se bo slovenska predstavnica pojutrišnjem merila s Kitajko Lin Zhu, ki je na WTA lestvici 54.

Tamara Zidanšek je naredila 47 “winnerjev”, Fruhvirtova le 26. V točkah je bilo 111:108 za Slovenko.

Zaključna točka: