Žilavi Tiafoe namučil Novaka

Novak Đoković, Frances Tiafoe
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Prvi tenisač sveta Novak Đoković se je z zmago proti Američanu Francesu Tiafoeju s 3:1 v nizih uvrstil v 3. krog OP Avstralije v Melbournu.

Srb je proti 64. igralcu lestvice ATP slavil s 6:3, 6:7, 7:6 in 6:3. Dvoboj je trajal tri ure in 34 minut. Đokovića v naslednjem krogu čaka zmagovalec para Reilly Opelka – Taylor Fritz.

Novak je dobro odprl obračun in rutinsko dobil uvodni niz, nato pa je 23-letnik pokazal zobe in Srba pošteno namučil v drugem in v tretjem nizu. V drugem nizu sta oba igralca zadržala začetni udarec, zato smo videli podaljšano igro, ki jo je zanesljivo dobil Američan.

Đokovića je to predramilo, saj je na začetku tretjega niza povedel s 3:0, a prednosti ni uspel zadržati. Tiafoe se je hitro vrnil in znova izsilil podaljšano igro. Tokrat je ritem narekoval Đoković, ki je povedel z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo Srb zlomil žilavega nasprotnika. Po zapravljeni brejk priložnosti na začetku, se je to zgodilo v drugem delu niza, ko so sledile štiri zaporedne igre Đokovića in zmaga ter preboj v naslednji krog.