Zmagovalki Melbourna ček za 2 milijona in materinski dopust?

Serena Williams s hčerkico Olympio; FOTO: Guliverimage

Pred nami je prvi vrhunec sezone v Melbournu, kjer je v ženski konkurenci velika favoritinja za zmago med posameznicami Poljakinja Iga Swiatek. Pokukali smo, kje je zadnjih pet lastnic pokala Daphne Akhurst Memorial, ki ga za zmago prejme najboljša v drugi polovici januarja.

Leta 2016 si je konkurenco v Melbourne Parku pokorila Angelique Kerber.

Nemka je kasneje osvojila še dva turnirja za Grand Slam, 24. avgusta lani pa odpovedala nastop na OP Združenih držav Amerike, ker je noseča. Spomladi bo z direktorjem nemških toplic Königstein im Taunus, Francom Biancom povila prvega otroka in vpršanje je, če se bo kdaj še lahko vrnila med najboljše na svetu.

Leto kasneje je pokal za zmago na Rod Laver Areni v zrak dvignila Serena Williams. Le ožji krog njenih najdražjih – menda le fant Alexis Ohanian – je tedaj vedel, da Američanka nosi otroka. V drugem mesecu nosečnosti je nanizala sedem zmag in se veselila 23 “zvezdice” na Slamih. Kot se je kasneje izkazalo, je bila to njena zadnja, saj se je po lanski sezoni teniško upokojila.

Wozniacki in Lee med ogledom US Opena lani; FOTO: Profimedia

Prišla je sezona 2018 in zmaga za Caroline Wozniacki. Danki je po uspehu kariere motivacija močno upadla, leta 2020 se je po Melbournu uradno poslovila od športa in si ustvarila družino. S košarkarjem Davidom Leejem sta dve leti nazaj pozdravila hčerkico Olivio, oktobra je na svet privekal še sinko James.

Izjema le Sofia Kenin

Avstralsko poletje je v sezoni 2019 in predlani najbolj prijalo Naomi Osaki. Niti nje tokrat na “plesu” najboljših teniških igralk in igralcev med kenguruji in koalami ne bo moč spremljati. Razlog? Uganili ste, včeraj ga je objavila na družbenih omrežjih: z rap izvajalcem po imenu Cordae pričakujeta naraščaj.

Japonko je za kakšen teden prehitela lanska zmagovalka Ashleigh Barty, ki je takoj po novem letu “izstrelila” novico, da bosta s partnerjem, golfistom Garryjem Kissickom, družino povečala na tri.

Edina, ki je od leta 2016 slavila na OP Avstralije in se ji z menjavanjem plenic (še) ni potrebno ukvarjati, je Sofia Kenin. Američanka je bila najboljša tik preden je svetu zavladala korona-norija (januar 2020), trenutno pa je daleč od šampionske forme, uvrščena šele na 280. mesto WTA lestvice. Je morda nastopil čas, da si Iga Swiatek začne ogledovati spletne strani, ki prodajajo otroške vozičke?

Zmagovalka OP Avstralije bo za nagrado prejela nekaj manj kot 2 milijona evrov.