Zverev lahko postane številka ena

ATP 26. Nov 202112:13 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Luca Bruno via Guliverimage

Nemški teniški igralec Alexander Zverev bi naslednje leto lahko zasedel prvo mesto na ATP lestvici pod pogojem, da osvoji enega ali dva turnirja za grand slam, meni njegov rojak Boris Becker.

Alexander Zverev je sezono sklenil z zmago na zaključnem turnirju v Torinu in izrazil željo, da bi naslednjo sezono uspel priti do svoje prve zmage na turnirjih za grand slam.

“Njegov naslednji cilj bi moral biti prvo mesto. Po mojem mnenju mu to lahko uspe naslednje leto. Vendar bo to mogoče samo v primeru, da osvoji enega ali dva turnirja za grand slam. Videli ste, kako je bilo v letošnji sezoni – Novak je osvojil tri grand slame in on je bil prvi, Medvedev je bil zasluženo drugi z enim grand slamom,” je dejal Boris Becker.

“Jasno je, da je naslov na zaključnem turnirju velik uspeh, Alex pa je tam zmagal dvakrat. Zlato na olimpijskih igrah je edinstven uspeh. Toda mora osvojiti grand slam, to ga bo približalo njegovim sanjam,” je dodal Becker.

Zverev je v letošnji sezoni osvojil šest turnirskih zmag (19 v karieri) in je trenutno tretji na ATP lestvici.

Njegov najboljši rezutat na turnirjih za grand slam datira v leto 2020, ko se je na OP ZDA v New Yorku prebil v finale. Na OP Avstralije in Roland Garrosu se je prebil do polfinala, medtem ko se v Wimbledonu višje od četrtega kroga še ni uspel prebiti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!