Danes konec paraolimpijskih iger v Tokiu

Ostalo OI 5. Sep 20218:47 0 komentarjev
Celotna slovenska paraolimpijska odprava
Foto: Uroš Skaza

Danes se bodo v Tokiu končale paraolimpijske igre. Na največjem tekmovanju za športnike invalide bodo podelili še zadnje od 539 kompletov medalj, zvečer pa bo na slovesnosti na olimpijskem stadionu tudi ugasnil paraolimpijski ogenj. Slovenija igre končuje z dvema medaljama.

Gorazd Tiršek je osvojil srebrno in bronasto medaljo.

Slovenski športniki so v soboto končali tekmovalni del iger, ko je v zadnji strelski disciplini nastopil Franček Gorazd Tiršek. V tretjem nastopu mu ni uspelo priti do finala, a je že pred tem presegel pričakovanja, saj je z zračno puško osvojil dve odličji – srebrno in bronasto.

Tiršek je tako najuspešnejši slovenski udeleženec iger, ekipa pa je bila letos sicer zelo pomlajena, saj so bili v njej kar trije novinci.

V Tokiu je od 24. avgusta nastopala sedmerica Slovencev: poleg Tirška v strelski ekipi še Franc Pinter, plavalec Tim Žnidaršič Svenšek, atlet Henrik Plank, kolesar Anej Doplihar, lokostrelec Dejan Fabčič in namiznoteniški igralec Luka Trtnik.

Danes bodo na sporedu še zadnja tekmovanja, med drugim tudi maratoni v vseh kategorijah ter finale košarke na vozičkih in odbojke sede.

Zastor nad igrami pa bo padel zvečer, ob 20. uri po lokalnem času oziroma ob 13. po slovenskem. Na slovesnosti ob koncu iger bo sicer slovenska zasedba zelo majhna, saj je večina udeležencev zaradi strogih pravil bivanja paraolimpijsko vas že zapustila. Zastavonoša pa bo Žnidaršič Svenšek, edini športnik, ki v Tokiu ostaja do konca.