Za rokometni Olimp Francozi in Danci

Ostalo OI 5. Avg 202119:40 > 19:51 0 komentarjev
Nikola Karabatić
Foto: Sergei Grits/AP

Francoska izbrana vrsta je prva finalistka moškega rokometnega turnirja na olimpijskih igrah. V polfinalu je ustavila Egipčane in jih premagala s 27:23 (13:13). Francozi bodo v finalu lovili tretjo zlato olimpijsko medaljo, z enakim končnim izidom pa so Danci v drugem polfinalu premagali Špance 27:23 (14:10).

Francozi na najvišje mesto na velikih tekmovanjih čakajo od leta 2017, ko so bili svetovni prvaki, na olimpijskih igrah pa bodo skušali po srebru v Riu 2016 osvojiti tretjo zlato medaljo.

Danes so v polfinalu sprva še imeli nekaj težav z žilavimi Egipčani, nato pa so v drugem polčasu stopili na plin in ves čas ohranjali nekaj golov naskoka. S petimi zadetki sta se najbolj izkazala Hugo Descat in Dika Mem, pri Egipčanih pa sta jih pet dosegla Jahija Omar in Ahmed Elahmar. Egipčani bodo v soboto lovili sploh prvo odličje na olimpijskih igrah.

Druga polfinalna tekma med branilci naslova Danci in aktualnimi evropskimi prvaki Španci se je razvijala malce drugače. Prvi polčas so Danci dobili za štiri gole, v drugem pa so se Španci vseskozi približevali tekmecem in pet minut pred koncem zaostajali le gol razlike (22:23). Nato je Špancem zmanjkalo moči, Danci pa so dosegli dva zaporedna zadetka in končali upe predstavnikov z Iberskega polotoka.

Pri Dancih je bil neustavljiv prvi zvezdnik Mikkel Hansen, ki je dosegel 12 golov, pri Špancih pa sta jih po pet dosegla Alex Dujshebaev in Adrian Figueras.

Francoski moški kolektivi se bodo na olimpijskih igrah za zlato kolajno poleg rokometa pomerili tudi v košarki in odbojki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!