Jadralki Mrak in Macarol pred zadnjimi tremi regatami peti

Slovenci na OI 1. Avg 20217:17 > 20:17 0 komentarjev
Macarolova in Mrakova bosta lovili zadnjo priložnost za skupno medaljo z OI.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po četrtem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu z osmega mesta po šestih regatah napredovali na peto mesto. Po tretjem in devetem mestu v današnjih plovih imata 46 točk.

Po dnevu premora se je v Enoshimi nadaljevalo tekmovanje v tem razredu, v sedmi in osmi regati so se merili na regatnem polju Zhusi. Pred zadnjimi tremi regatami Slovenki za ta čas tretjo posadko zaostajata za 18 točk.

Mrakova in Macarolova sta bili v sedmi regati tretji in sta po polovici dneva napredovali na četrto mesto. Imeli sta 37 točk.

Slovenki sta za britansko posadko zaostali osem sekund in zabeležili prvo uvrstitev med prvo trojico na teh OI. Po četrtem mestu v prvem delu plova sta v drugem prehiteli izraelsko posadko in imeli nato po prihodu v cilj skupno 14 točk zaostanka za tretjim mestom v skupnem seštevku.

V osmi regati OI pa sta začeli slabše, na 12. mestu. Pri drugem merjenju časa sta pridobili eno mesto, a imeli že minuto in 26 sekund zaostanka za vodilno ameriško posadko. Na naslednjih dveh bojah sta pridobili še po eno mesto in na koncu na devetem tudi prijadrali v cilj. Zmagala je nemška jadrnica, ki pa je daleč od najboljših.

Skupno vodstvo sta prevzeli Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, ki imata po današnji zmagi in tretjem mestu 18 točk. Doslej vodilni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar sta drugi s točko zaostanka. Nekdanji svetovni prvakinji sta bili v regati peti in šesti in imata 19 točk.

Tretji sta ostali dvakratni zaporedni evropski prvakinji, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po šestem mestu v sedmem plovu in petem v osmem imata sedaj 28 točk. Pred Slovenkama sta še Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler (45).

Tekmovanje se bo z dvema regatama nadaljevalo v ponedeljek, v sredo pa je na programu še regata za medalje najboljše deseterice.

“Prvo regato sva odjadrali zelo in bili tretji. V drugi pa nisva dobro startali. A sva hitro prišli na ‘čisti veter’ in sva bili zelo hitri, ker ni bilo okoli tekmic. Le na prvi boji na ‘orci’ sva se znašla v veliki gneči. Prihajali sva z leve strani polja in tako nisva imeli prednosti. Zaradi močnega toka sva nekaj mest izgubili prav na tisti boji in končali osmi,” je sporočila flokistka Macarolova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!