Konec ere bratov Gasol, poklonil se jima je tudi Dončić

Ostalo OI 3. Avg 202110:09 > 10:50 0 komentarjev
Pau in Marc Gasol sta se dokončno poslovila od španskega dresa. REUTERS/Sergio Perez

Po porazu Španije v četrtfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu proti ZDA (85:91) sta se od grba španske reprezentance dokončno poslovila brata Gasol.

Že 41-letni Pau je svoje dokončno slovo potrdil v pogovoru za Coper, ni pa še čisto prepričan, ali vse skupaj pomeni tudi dokončno slovo od košarke ali bo za kakšno sezono še zaigral v klubski košarki. V pretekli sezoni je bil član Barcelone. “To je bila moja zadnja tekma z reprezentanco, pred mano je čas za razmislek, pogovoriti se moram z družino in ugotoviti, ali bom še naprej igral košarko ali se bom preselil k drugačnim izzivom,” je po porazu proti ZDA dejal Pau.

Starejši od bratov Gasol je s Španijo osvojil kar 11 odličij z največjih tekmovanj. Med drugim je bil s Španijo leta 2006 tudi svetovni prvak, trikrat pa so bili najboljši na evropskem prvenstvu (2009, 2011 in 2015).

Kako veliko zapuščino sta za sabo pustila, se zaveda tudi naš Luka Dončić. “Spoštovanje,” je zapisal:

Od španske izbrane vrste se je poslovil tudi pet let mlajši Marc. “Čas je za umik in mlajšo generacijo,” je španskemu dresu v slovo pomahal tudi mlajši od bratov Gasol. Košarkar LA Lakers je potrdil, da bo dokončal svojo pogodbo pri Jezernikih. V pretekli je v povprečju dosegal pet točk na tekmi in 4,1 skoka. Odigral je 52 tekem.

S Španijo je osvojil devet medalj. Dva svetovna naslova – 2006 in 2019 in bil del ekipe tudi pri evropskem naslovu 2009 in 2011.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!