Slovenija spet med najboljšo deseterico

Slovenci na OI 8. Avg 202114:36 > 15:09
Reuters/Kim Kyung Hoon
V Tokiu bodo prve olimpijske igre brez gledalcev, Foto: Getty

Olimpijskih iger v Tokiu je z zaključno slovesnostjo konec, mi pa smo malce pregledali bero osvojenih kolajn.

Tako, kot je to že praksa, je Slovenija tudi na 32. izvedbi olimpijskih iger blestela, če pogledamo le število osvojenih kolajn na posameznega prebivalca.

Sicer našim športnikom tako dobro, kot na zimskih OI, ko po navadi konkuriramo za prvo mesto z Norvežani, ni šlo, a smo še zmeraj med prvo deseterico.

Primož Roglič, Benjamin Savšek, Janja Garnbret, Tina Trstenjak in Tadej Pogačar so s petimi osvojenimi kolajnami na koncu Slovenijo v omenjeni razvrstitvi popeljali na visoko sedmo mesto, vsaka osvojena kolajna je namenjena okoli 415.000 prebivalcem Slovenije.

San Marino je v Tokiu na olimpijskih igrah osvojil dve kolajni v streljanju golobov (trap) in eno v rokoborbi. Bermuda je osvojila zlato v triatlonu, Grenada pa bron v teku na 400 metrov.

Absolutni zmagovalec na tem področju je San Marino, ki je osvojil tri kolajne (ena kolajna na 11.300 ljudi), drugo mesto pripada Bermudi (ena kolajna na 64.000 ljudi), tretja pa je Grenada (ena kolajna na 112.000 ljudi).

Po številu zlatih kolajn na obseg prebivalstva je Slovenija celo na četrtem mestu. Pred njo so se zavihtele le Bermuda, Bahami in Nova Zelandija.

Zato se enostavno moramo strinjati s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Bogdanom Gabrovcem, ko je dejal: “Naši letošnji olimpijski odpravi bi dal oceno 5.”

Janja Garnbret navija za slovenske košarkarje.
Komentari

Vaš komentar