OI sobota: Slovenec in Slovenka v boj. Za kolajne?

Slovenci na OI 30. Jul 202120:42 0 komentarjev
Kristjan Čeh Foto: Guliverimage

Osmi dan olimpijskih iger prinaša zgolj dva slovenska nastopa. V metu diska finale čaka glavnega slovenskega aduta v atletiki, Kristjana Čeha, v streljanju z malokalibrsko puško bo še drugič v Tokiu nastopila Živa Dvoršak.

Dogajanje druge sobote v Tokiu bo za slovenske navijače od 5. ure naprej, ko bo v kvalifikacijah v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov odprla Živa Dvoršak. Ljubljančanka je na igrah že nastopila, v streljanju z zračno puško je zasedla 11. mesto. Zdaj jo čaka njej ljubša disciplina, v kateri je letos zmagala na tekmi za svetovni pokal v New Delhiju. Finale se začne ob 9. uri, osnovni cilj pa je zagotovo izboljšati 30. mesto iz Ria izpred petih let, ob popolnem dnevu pa bi se Slovenka morda lahko vmešala celo v boj za najvišja mesta.

Dvoršakovo čaka nastop v njeni paradni disciplini. Foto: Twitter

Tja cilja tudi Kristjan Čeh. Po uspešnem nastopu v polfinalu meta diska čaka mladega Ptujčana tekma kariere. Po letošnjih rezultatih prvi adut slovenske atletske sedmerice v Tokiu sodi med prvo trojico, a to bo zdaj moral dokazati tudi na stadionu. Upanje za novo medaljo se začne ob 13. uri in 15 minut, Slovenec bo metal kot deveti po vrsti od 12 tekmovalcev.

Na Japonskem bodo v soboto sicer podelili 21 kompletov odličij. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!