Podeljen zadnji komplet kolajn – Srbom vaterpolska krona

Ostalo OI 8. Avg 202111:331 komentar
Guliverimage

S finalnim srečanjem moškega turnirja v vaterpolu je padel zastor na športno dogajanje olimpijskih iger v Tokiu. Podeljen je bil še 339. in s tem zadnji komplet kolajn. Zlato gre Srbom, ki so z izidom 13:10 ugnali Grke, bron pa Madžarom.

“Delfini”, kot je vzdevek srbske vaterpolo reprezentance, so z osmo zaporedno zmago proti Grčiji tako uspešno ubranili zlato iz iger v Riu, Grkom pa za uteho ostaja tolažba, da so najprijetnejše presenečenje olimpijskega turnirja, saj so prvi poraz doživeli šele v finalu, pred tem pa so zabeležili pet zmag in remi.

Za Srbijo je to četrta kolajna na olimpijskih igrah. Po dveh zlatih v Riu in Tokiu je bila bronasta v Pekingu 2008 in Londonu 2012, medtem ko je Grčija osvojila svoje prvo odličje na olimpijskih igrah.

Srbi so sijajno odprli finalni obračun v Tatsumi Centru in uvodno četrtino dobili s 6:3, a so jih Grki sredi druge četrtine ujeli in izenačili na 7:7.

Izenačen in negotov boj se je nadaljeval vse do zadnje četrtine, ki so jo Srbi odigrali na mojstrski način. Po izidu 10:10 so prek Andrije Prlainovića, Nikole Jakšića in Dušana Mandića povedli s 13:10, lepo prednost v golih pa zadržali vse do konca finalnega dvoboja.

Na današnji finalni tekmi so tri gole za Srbijo dosegli Dušan Mandić, Nikola Jakšić in Andrija Prlainović, Duško Pijetlović in Filip Filipović sta prispevala po dva zadetka.

Pri Grkih so po dva zadetka dosegli Dimitros Skumpakis, Ioanis Fontulis in Angelos Vlakopulus, po enega pa Alexandros Papanastosou, Konstantinos Morikis, Kristodolus Kolomvos in Konstantinos Kiuvecis.

Bronasto kolajno so osvojili madžarski vaterpolisti po zmagi nad Španci z 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0).

Komentari

Vaš komentar