Paraolimpijce čakajo še strožji ukrepi

Ostalo OI 22. Avg 202113:26
Foto: REUTERS/Issei Kato

Paraolimpijske igre v Tokiu, ki se bodo z slovesnostjo odprtja začele v ponedeljek, bodo potekale še pod strožjimi ukrepi za zajezitev pandemije covida-19, so sporočili japonski organizatorji. Tako bodo povečali število testiranj in še bolj omejili gibanje, kot je bilo prvotno načrtovano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako kot olimpijske so bile tudi paraolimpijske igre zaradi pandemije prestavljene za leto dni in bodo prav tako potekale pred praznimi tribunami. Z OI povezanimi primeri novega koronavuirusa so našteli 547 pozitivnih primerov od 1. julija, ko so začeli z merjenji. OI so sicer potekale od 23. julija do 8. avgusta.

Dva dni pred začetkom paraolimpijskih iger pa so imeli z njimi povezanih 131 pozitivnih primerov, celotna Japonska pa se sooča z okrog 25.000 dnevnimi primeri.

Izvršni direktor organizacijskega odbora Tokio 2020 Toshiro Muto pa je dejal, da bodo ob že sprejetih ukrepih, kot so obvezno nošenje mask, dnevno testiranje in zelo omejeno gibanja, med paraolimpijskimi igrami uvedli dodatne oziroma nekatere zaostrili.

Komentari

Vaš komentar