Rasističen škandal v taboru Rogličevega konkurenta

Ostalo OI 28. Jul 202117:02 0 komentarjev
Nikias Arndt med današnjim olimpijskim kronometrom. FOTO: Guliverimages.

Direktor nemške kolesarske reprezentance Patrick Moster je na današnjem olimpijskem kronometru, na katerem se je z naslovom olimpijskega prvaka okronal naš Primož Roglič, poskrbel za rasističen škandal. Za opazko, ki so jo ujele televizijske kamere, se je že opravičil.

Ko je nemški kolesar Nikias Arndt na današnjem kronometru, ki ga je končal na 19. mestu, lovil tekmece, je športni direktor njegove ekipe Patrick Moster izrekel besede, s katerimi je dvignil veliko prahu.

“Ujemi te jahače kamel,” se je Moster zadrl. Ciljal je na Alžirca Azzedina Lagaba in Amanuela Ghebreigzabhierja iz Eritreje, ki sta kolesarila pred Nemcem.

Njegove besede so v neposrednem televizijskem tekmecu ujele tudi kamere. “Če sem prav slišal, potem je to hudo narobe. Takšnim besedam v športu ni prostora,” je v prenosu Mosterjeve besede obsodil tudi komentator nemške televizije ARD Florian Nass.

Moster se je za izrečene besede že opravičil. “V zanosu sem izrekel povsem neprimerne besede. Iskreno mi je žal, nisem želel užaliti nikogar. Opravičujem se vsem, ki sem jih prizadel,” je za nemško agencijo DPA povedal Moster.

Oglasili so se tudi z nemške kolesarske in olimpijske zveze, Mosterjeve besede so obsodili in sporočili, da prisegajo na spoštovanje, poštenost in toleranco.

Oglasil se je tudi kolesar Arndt in se od incidenta distanciral. Ob tem je dodal, da so izrečene besede neprimerne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!