Anita Horvat v Tokiu na 28. mestu

Slovenci na OI 3. Avg 20218:10 > 8:13 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Petr David Josek

Slovenska rekorderka Anita Horvat je v atletskih kvalifikacijah na olimpijskih igrah v Tokiu v teku na 400 m s časom 52,34 zasedla 28. mesto. V prvi od šestih kvalifikacijskih skupin je bila šesta, najboljša v njej pa Bahamka Shaunae Miller Uibo (50,50).

Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Marileidy Paulino iz Dominikanske republike (50,06). Ta je svoj največji uspeh doslej zabeležila prav na teh olimpijskih igrah ko je bila članica srebrne mešane štafete na 4 x 400 metrov.

Štiriindvajsetletna Horvatova je letos pred olimpijskimi igrami najhitreje tekla 52,12 sekunde, kar je dobro sekundo počasneje od njenega tri leta starega državnega rekorda (51,22). V skupini je bila po teh dosežkih predzadnja.

“Skušala sem dati vse od sebe. Pričakovala sem, da bo Millerjeva hitro ušla mimo mene, z drugimi pa sem skušala ostati v stiku. Ni mi povsem uspelo, zato je bilo v končnici zelo težko, ko so ušle in sem jih lovila. Tudi doseženi čas ni nič posebnega, saj sem računala vsaj na najboljši izid sezone,” je po tekmi povedala Horvatova, o olimpijski izkušnji pa dodala: “Vesela sem, da sem dobila priložnost, da nastopim na olimpijskih igrah.”

Za tretje mesto v skupini bi morala Horvatova teči blizu državnega rekorda 51,36 sekunde, za uvrstitev po času pa 51,91 sekunde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!