Babnikova drugi dan golfskega turnirja izgubila 11 mest

Golf 5. Avg 20219:56 > 10:14 0 komentarjev
Pia Babnik
Pia Babnik Foto: Murad Sezer/Reuters

Slovenska golfistka Pia Babnik je tudi drugi dan olimpijskega turnirja potrebovala 71 udarcev, kar je par igrišča. Po koncu drugega kroga na igrišču z 18 luknjami zaseda 34. mesto v konkurenci 60 igralk. S 13 udarci pod parom igrišča vodi Američanka Nelly Korda, hčerka nekdanjega vrhunskega teniškega igralca Čeha Petra Korde.

Uvodni dan štiridnevnega olimpijskega turnirja je 17-letna Babnikova končala na 23. mestu z 71 udarci. Njen zaostanek za vodilno zdaj znaša 13 udarcev.

Triindvajsetletna Nelly Korda, številka 1 na svetovni lestvici, je vodstvo prevzela s sijajnim dnevom, ko je za igro potrebovala 62 udarcev, devet pod parom igrišča. Vodilna po prvem dnevu, Švedinja Madelene Sagström, je zdrsnila na peto mesto, ko je dan končala z 68 udarci, štirimi pod parom igrišča.

Korda bi lahko bila že boljša. Po 17 luknjah je namreč njen dosežek znašal kar 11 udarcev pod parom igrišča, potrebovala bi le še enega birdija, da bi se spustila pod mejo 60 udarcev, a je z dvojnim boogeyjem razveselila prve zasledovalke, Danki Emily Pedersen in Nanno Körstz Madsen ter Indijko Aditi Ashok, ki za vodilno po dveh dneh turnirja zaostajajo štiri udarce.

Južnokorejka Inbee Park, zmagovalka golfskega olimpijskega turnirja pred petimi leti v Riu, je na 24. mestu trenutno izpadla iz bojev za kolajne, saj za vodilno zaostaja deset udarcev.

Turnir bi skrajšali za en dan

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu sicer razmišljajo, da bi turnir za ženske, ki se je začel v sredo, skrajšali za en dan. Območju, kjer leži Kasumigaseki Country Club, se namreč približuje tropska nevihta. Ta naj bi območje dosegla prav v soboto, ko bi se moral štiridnevni turnir golfistk končati.

Golf je na sporedu olimpijskih iger četrtič. Dvakrat je bil del olimpijske družine na začetku 20. stoletja, leta 1900 v Parizu in leta 1904 v St. Louisu, na spored iger pa se je vrnil leta 2016 v Rio de Janeiru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!