Čeh zadovoljen ob petem mestu na olimpijskem debiju

Atletika 31. Jul 202115:36 0 komentarjev
Kristjan Čeh po petem mestu ni bil razočaran. Foto: Guliverimage

Slovenska športna javnost je danes veliko pričakovala od metalca diska Kristjana Čeha. Štajerec je zasedel zelo dobro peto mesto, a razočaral mnoge, ki so pričakovali, da bo že na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil kolajno.

Slovenski rekorder v metu diska tekmovanja ni najbolje začel. Neizkušenost in živčnost sta poskrbeli, da je imel težave v prvih treh metih in se komaj uvrstil med najboljših osem, ki so dobili priložnost še za tri mete.

“Visel sem. Bil sem nervozen, ne bi bilo nemogoče, če bi me kdo izrinil iz prve osmerice. A ko sem prišel še do treh metov, sem se sprostil, nato nekaj časa upal, da bom obdržal tretje mesto, toda vedel sem, da me lahko še kdo prehiti, kar se je dejansko tudi zgodilo,” je po tekmi dejal Čeh, ki pa se zaradi tega ni preveč obremenjeval.

“Nisem razočaran. Peto mesto je zelo dober rezultat za moj prvi olimpijski nastop. Tudi rezultat je dober, v rangu metov, ki sem jih kazal zadnje čase. Imam šele 22 let, imam veliko časa. Že oktobra začnem projekt Pariz. Tu pa kolajne nisem napovedoval. Vedel sem, da sem v krogu tekmovalcev, ki jih lahko osvojijo, da sem dobro pripravljen, a vedel sem tudi, da so se vsi konkurenti pripravljali za Tokio. In videti je, da so se dobro pripravili, saj so rezultati res dobri,” meni Čeh.

Rezultati na vrhu ga niso presenetili. “Šveda sta zasluženo osvojila kolajni, Avstrijec je do nje prišel po zaslugi izkušenj,” je prepričan evropski prvak do 23 let, ki si bo zdaj vzel nekaj odmora, nato pa nadaljeval treninge, saj ga čakajo še nastopi v diamantni ligi.