OI sobota: boj za še zadnjo slovensko kolajno

Slovenci na OI 6. Avg 202119:10 > 07. Avg 2021 7:36 0 komentarjev
Slovensko košarkarsko reprezentanco čaka najpomembnejša tekma po finalu Eurobasketa 2017 in obračunu z Litvo v olimpijskih kvalifikacijah. Tekma z Avstralci odloča, ali bo Slovenija osvojila bronasto kolajno ali ne.

Predzadnji dan olimpijskih iger v Tokiu bomo videli še dva slovenska nastopa. Svojo zgodbo bo v golfu na Japonskem zaključila 17-letna Pia Babnik, zadnja tekma pa čaka tudi košarkarsko reprezentanco, ki se bo z Avstralci pomerila za bronasto kolajno.

Slovenski nastopi na olimpijskih igrah se bodo v soboto končali. Japonska prestolnica je bila za naše olimpijce in olimpijke najbolj srečen kraj do zdaj, saj so zaenkrat osvojili pet kolajn. Kar tri zlate – Benjamin Savšek, Primož Roglič in Janja Garnbret – ena srebrna (Tina Trstenjak) in ena bronasta (Tadej Pogačar).

V soboto ob 13. uri bodo žlahtne kovine skušali osvojiti še slovenski košarkarji. Po nesrečnem porazu s Francozi v polfinalu se bodo v boju za bron pomerili z reprezentanco Avstralije. Ne glede na končni rezultat so izbranci Aleksandra Sekulića že zdaj poskrbeli za zgodovinski uspeh, v domovini pa spet zbudili košarkarsko evforijo.

Še veliko prej (v petek ob 23.30 po slovenskem času) pa bo svojo pot v Tokiu končala golfistka Pia Babnik. 17-letnica, ki je najmlajša v letošnji slovenski odpravi, bo nastopila še v četrtem dnevu tekmovanj, po treh zaseda 45. mesto med 60 tekmovalkami. 

Skupno bodo v soboto v Tokiu sicer podelili kar 34 kompletov medalj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!