OI torek: košarkarji za polfinale, kajakašici za odličje

Slovenci na OI 2. Avg 202120:52 0 komentarjev
Največ pozornosti bo usmerjene v košarkarje. Foto: Guliverimage

Torek na olimpijskih igrah prinaša štiri slovenske nastope. Največ pozornosti javnosti bo jasno usmerjenih v košarkarsko reprezentanco, pa čeprav Dončića in druščino obračun z Nemčijo čaka že ob 3. uri ponoči. Že med tekmo košarkarjev bosta v polfinalu nastopili kajakašici na mirnih vodah Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić.

Pred slovenskimi košarkarji je tekma za biti ali ne biti. Zmaga nad Nemci prinaša boj za kolajne, poraz pa bi pomenil slovo od tekmovanja, ki bi po odličnih predstavah zagotovo pustil grenak priokus. Začetek četrtfinalnega obračuna je zelo neugoden za slovenske navijače, saj bo treba za podporo varovancem Aleksandra Sekulića vstati že ob 3. uri ponoči.

Že petnajst minut prej bo debitantski olimpijski nastop začela Anita Horvat. Ob 2.45 bo tekačica na 400 metrov opravila kvalifikacije, v katerih bo 24-letna Ljubljančanka nastopila v prvi skupini. Polfinale prinaša rezultat med najboljšimi tremi v skupini ali uvrstitev med najboljših šest po času med vsemi tekmovalkami.

Anita Horvat bo debitirala na olimpijskih igrah. Foto: Guliverimage

Že med košarkarsko tekmo pa bo jasno, ali bosta kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman napadli kolajno ali ne. V kajakaškem polfinalu, ki sta si ga izborili s prvim mestom v četrtfinalu, ju polfinale na 500 metrov v družbi Nove Zelandije, Francije, dveh dvojic Madžarske in dveh dvojic Madžarske čaka ob 3.23 po slovenskem času. Finale bo na sporedu ob 5.46.

Po prestavljenih ponedeljkovih regatah bodo zadnji dve redni regati v razredu 470 skušali izpeljati v torek. Veronika Macarol in Tina Mrak, ki pred zaključkom zasedata peto mesto, se bosta na vodo podali ob 5.05. 

V Tokiu bodo jutri skupno podelili 25 kompletov medalj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!