Kvalifikantka v polfinalu: Uspeh kariere Podoroske

Uncategorized 6. Okt 202014:48 > 14:49
Shaun Botterill / Staff/Getty Image

Nadia Podoroska je prva polfinalistka Rolanda Garrosa! Argentinska teniška igralka je dosegla daleč največji uspeh v karieri, potem ko je v četrtfinalu premagala tretjo nosilko Elino Svitolino s 6:2 in 6:4.

23-letna Argentinka Nadia Podoroska, ki se je morala na glavni turnir uvrstiti v kvalifikacijah, je na pariškem pesku dosegla že osmo zmago. Tako je postala prva kvalifikantka, ki bo igrala v polfinalu OP Francije.

Podoroska se je sicer šele drugič uvrstila v glavni žreb katerega od turnirjev za Grand Slam, prvič ji je to uspelo na OP ZDA leta 2016, ko je izpadla v prvem kolu.

131. igralka lestvice WTA je v dveh nizih odpravila tretjo nosilko Elino Svitolino. Po uri in 20 minutah igre je bil izid 6:2 in 6:4.

Podoroska je zadela kar 30 “winnerjev” (Svitolina le 8), uspešna je bila v igri na mreži (17 točk). Tekmici je kar osemkrat odvzela servis (sama ga je izgubila petkrat), skupno pa smo na dvoboju v 18 igrah videli kar 13 breakov.

V polfinalu se bo Podoroska pomerila z zmagovalko dvoboja Iga Swiatek – Martina Trevisan. Italijanka je prav tako igrala v kvalifikacijah in prav neverjetno bi bilo, če bi se v polfinalu srečali dve kvalifikantki.