Calcit na prvi tekmi proti Lodžu brez možnosti

Uncategorized 6. Okt 202020:47 > 21:01
Calcit Volleyball

Na prvi tekmi 2. kola odbojkarske Lige prvakinj so igralke Calcit Volleyja izgubile na gostovanju v Lodžu z 0:3 (18,11,17).

Obe ekipi sta se v 2. kolo prebili brez boja, Calcitu zaradi tekmečevih težav s covidom ni bilo potrebno igrati proti hrvaški Mladosti, Poljakinjam pa proti izraelskemu Hapoelu. 

Prvi niz se je začel precej izenačeno, Kamničanke so dvakrat vodile za točko (nazadnje 5:4), nato pa so Poljakinje hitro ušle na +5 in prednost zanesljivo zadržale do konca niza, ki so ga dobile s 25:18. Pri slovenskih prvakinjah je bila v prvem nizu razigrana Olivera Kostić Brulec (6 točk).

V drugem nizu je Lodž hitro prišel do visoke prednosti (9:3), ki jo nato je še stopnjeval in niz dobil več kot prepričljivo – 25:11. Poljakinje so bile zelo učinkovite v napadalnih akcijah (50% uspešnost napadov) in pri servisih.

Tudi tretji niz se je začel po poljskih notah (7:3), vendar so Kamničanke uspele izenačiti (10:10), nato pa je Lodž s štirimi zaporednimi točkami znova ušel na varno prednost, ki so jo zadržale tudi do konca in niz dobile s 25:17.

Pri Calcit Volleyju je največ točk dosegla Kostić Brulec (13), pri Lodžu pa jih je 15 prispevala srbska reprezentantka Katarina Lazović (od tega 6 asov). 

Povratna tekma bo čez teden dni v Kamniku.