Sofia Kenin zadnja polfinalistka OP Francije

Uncategorized 7. Okt 202016:08 > 16:20
Getty Images

Zmagovalka letošnjega OP Avstralije, Sofia Kenin, se je kot zadnja uvrstila v polfinale OP Francije, potem ko je s 6:4, 4:6 in 6:0 premagala Danielle Collins.

Sofia Kenin je prišla v dvoboj z ameriško rojakinjo Danielle Collins kot favoritinja, vendar na tem turnirju smo že prevečkrat favorite videli poražene, da bi lahko karkoli sklepali.

V prvem nizu je Kenin servirala zelo zanesljivo, saj Collins ni imela niti ene priložnosti za break. V Moskvi rojena 21-letnica je izkoristila eno od svojih treh, v peti igri, ki jo je dobila brez izgubljene točke in prvi niz zaključila z izidom 6:4.

V drugem nizu je bila zgodba zelo podobna, igralki sta v prvih štirih igrah držali servis, nato pa je Kenin v peti znova odvzela servis tekmici. Tokrat se je Collins hitro zbrala in naredila re-break, nato pa še enega v deseti igri, ko je izkorstila četrto zaključno žogico in niz dobila s 6:4.

In ko smo pričakovali napet tretji niz, do tega ni prišlo. Kenin je v zgolj 14 minutah povedla s 4:0, v teh štirih igrah pa je Collins dobila vsega pet točk. Zatem je vzela zdravniški premor zaradi težav s trebušno mišico, ampak po povratku se ji ni godilo nič bolje in Kenin je dobila še dve igri in niz dobila s 6:0.

Getty Images

Sofia Kenin bo imela priložnost, da postane šele druga igralka v zadnjih 19 letih, ki bi v istem letu dobila OP Avstralije in OP Francije (to je od leta 2001 uspelo le Sereni Williams leta 2015). V polfinalu se bo srečala s Petro Kvitovo.