Predsednik FINA: Prenehajte z vulgarnostjo

Uncategorized 10. Okt 201718:56 > 19:01
Getty images Europe

Italijansko plavanje je pretresel škandal, do katerega je prišlo po razglasitvi nagrade za trenerja leta. Osrednji figuri prepira sta svetovna prvakinja Federica Pellegrini in olimpijski prvak Gregorio Paltrinieri, njune izjave pa so izzvale celo reakcijo predsednike svetovne plavalske zveze (FINA).

Še četrtič zapored je italijanska plavalna javnost nagrado za trenerja leta podelila Stefanu Morinu, ki je zadolžen za kariero olimpijskega šampiona Gregoria Paltrinierija.

Z izborom se ni strinjala svetovna prvakinja na 200 metrov prosto Federica Pellegrini, ki je z ostrim komentarjem zatrdila, da si nagrado bolj zasluži njen trener Matteo Giunta.

Paltrinieri je očitke reprezentančne kolegice slabo sprejel in njeno gesto označil kot odraz nespoštovanja do njegove kariere in dela njegovega trenerja. Zgodbo so še dodatno začinili seksistični komentarji Morinovega sina, Pellegrinijeva pa je že napovedala tožbo.

Škandal je hitro prerasel meje italijanske plavalske zveze in izzval tudi komentar predsednika FINA. Urugvajec Julio Maglione je vse pozval k strpnosti, vsi vpleteni pa bi lahko prejeli kazen domače plavalne organizacije, ki ji je omenjeni škandal načel ugled.