Isner končal Del Potrove sanje o Londonu

Dan Mullan/Getty Images

Ameriški tenisač John Isner je 17. igralca sveta Juana Martina Del Potra premagal 2-1 (6:4, 6:7 (5), 6:4) in se uvrstil v polfinale Mastersa v Parizu.

Visokega Američana v boju za finale čaka dvoboj z največjim presenečenjem turnirja, 25-letnim Srbom, Filipom Krajinovićem, ki so se mu vrata med najboljšo četverico odprla potem, ko je Rafael Nadalodstopil od turnirja zaradi poškodbe kolena.

Del Potro je s porazom zapravil fantastično priložnost, da se uvrsti na zaključni Masters v London. Tam bo zaigral le v primeru, če Nadal odpove nastop, kar pa je bolj malo verjetno, saj je poškodba Španca le lažje narave.

Če Isnerju uspe zmagati še jutri, se bo še četrtič boril za zmago na turnirju serije Masters. S Krajinovićem sta se doslej pomerila enkrat in sicer na challengerju v Lubbocku pred devetimi leti, ko je Isner slavil s 6:2, 6:4.

Poraz Del Potra pomeni, da bo na zaključnem turnirju osmerice najboljših igralcev sezone nastopil Pablo Carreno Busta. Špancu to lahko preprečita le še Isner ali Jack Sock. Oba Američana bi za to morala osvojiti turnir v Parizu!