Končano je – Krajinović v finalu Pariza!

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Filip Krajinović slavi največji uspeh v karieri. Srbski tenisač je za svoj prvi finale na turnirjih serije masters v Parizu premagal Johna Isnerja z 2:1 v nizih (6:4, 6:7, 7:6). Srba v finalu čaka Jack Sock.

Filip Krajinović si je mesto v glavnem delu zadnjega letošnjega mastersa zagotovil v kvalifikacijah, nato pa na poti do polfinala izločil Yuichija Sugito, Sama Querreyja, Nicolasa Mahuta in Rafaela Nadala, ki je dvoboj zaradi poškodbe predal še pred začetkom. Z epsko zmago proti Johnu Isnerju je 25-letnik postavil nov mejnik v svoji karieri in si na ponedeljkovi osveženi lestvici ATP zagotovil skok na 33. mesto.

Krajinović je proti Američanu uspel z agresivno igro, čvrstimi udarci iz osnovne črte, ob prihodu na mrežo pa pokazal dovolj predrznosti. Isner je imel kar nekaj priložnosti za odvzem servisa, a ostal brez uspeha. Tudi Krajinović ni bil veliko uspešnejši, vseeno pa po edinem breaku v dvoboju dobil prvi niz.

V drugem nizu ni bilo priložnosti za odvzem servisa, v podaljšani igri pa je bil Isner bolj zbran in uspel izenačiti na 1:1 ter izsiliti tretji odločilni niz.

Tudi tretji niz je epilog dobil po podaljšani igri, v kateri je Isner hitro povedel s 3:0, vendar se je Krajinović uspel vrniti, ob glasni podpori iz tribun pa izkoristil že prvo zaključno žogo za največjo zmago v karieri.

Krajinović se bo v finalu pomeril z Jackom Sockom, ki je v drugem polfinalu končal sanje domačina Juliena Benneteauja v lovu na sploh prvo turnirsko zmago. Američan je slavil s 7:5 in 6:2.