Klavora v Cottbusu do velike zmage

Uncategorized 25. Nov 201716:57 > 17:14
Igor Zaplatil/Delo

Slovenski telovadec Rok Klavora je slavil na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki na parterju v Cottbusu. V finalu je za dober nastop prejel oceno 14,133.

Povsem enako oceno sta dobila tudi drugovrščeni Nizozemec Bram Verhofstad in tretjeuvrščeni Rus Kiril Prokopev. Vrstni red je na koncu odločila izvedba sestave, v kateri je bil najboljši Rok Klavora. Drugi Slovenec v finalu Luka Terbovšek je z oceno 12,100 osvojil osmo mesto.

“Preden smo šli na tekmo, sem težko našel motivacijo. Bolj kot pa se je tekma bližala, bolj sem se je veselil. Cottbus je ena boljših tekem, tako po konkurenci kot organizaciji. Vesel sem, da sem zmagal. Tega nisem pričakoval. Mogoče sem zaradi tega šel toliko bolj sproščeno v vajo. Naredil sem jo čisto. Izhodiščna ocena je bila malo nižja kot pri ostalih, a sem sestavo naredil tako čisto, da so mi vzeli tako malo, da smo trije dobili enako oceno. Ampak imamo pravilo, da tisti, ki ima najmanjši odbitek, je višje. Imel sem najmanjši odbitek in sem zmagal,” je po poročanju STA-ja po tekmi povedal Klavora.

Za Klavoro je to tretja zmaga v svetovnem pokalu v karieri. Prvič je slavil leta 2011 v Mariboru, drugič pa leta 2016 v Ljubljani.

Uspeh Slovencev je dopolnila še Tjaša Kysselef, ki je na preskoku osvojila tretje mesto.