Tudi Azarenke na OP Avstralije ne bo

Uncategorized 8. Jan 20189:24 > 9:30
Matthew Stockman/Getty Images

Belorusinja Viktorija Azarenka, nekdanja zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Avstralije, je še ena v v vrsti teniških igralk in igralcev, ki so odpovedali letošnji nastop na prvem turnirju velike četverice sezone v Melbournu.

Harry How/Getty Images

Viktorija Azarenka, katere vrnitev na teniška igrišča po porodniški odsotnosti se je zapletla zaradi bitke za starševstvo enoletnega sina, je bila prisiljena odpovedati že večji del lanske sezone. Belorusinja je zato sicer po teniški lestvici nazadovala na 210. mesto, vendar so ji organizatorji OP Avstralije, ki ga je sicer osvojila dvakrat, namenili posebno povabilo za nastop.

A ker se sodna bitka za sina nadaljuje, je Azarenka danes odpovedala nastop na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki se bo začel 15. januarja. “Zelo nam je žal, da Azarenka letos ne bo pripotovala na peto celino. OP Avstralije je njen najljubši turnir in veseli se, da bo zaigrala pri nas naslednje leto,” je dejal direktor OP Avstralije, Craig Tiley.

Že pred Azarenko so nastope v Melbournu odpovedali Američanka Serena Williams, Britanec Andy Murray in Japonec Kei Nishikori.