ACH Volley v boj za četrtfinale

Aleš Oblak

S tekmami osmine finala se nadaljuje pokal CEV, v katerem se bosta za napredovanje med najboljših osem ekip borila dva slovenska predstavnika, ACH Volley Ljubljana in Nova KBM Branik iz Maribora. Prvi obračun zmajev proti romunskemu Galatiju v torek ob 18:00 v živo na SK 1.

Slovenski prvaki, ki so se do osmine finala prebili po zmagi nad Novim Pazarjem, se bodo že v torek v Hali Tivoli v Ljubljani srečali z romunsko C.C. Arcado Galati. Naše prvakinje, ki so izločile kamniški Calcit Volley, prvi obračun osmine finala čaka v gosteh, pri ruskem Yeniseiju iz Krasnoyarska, in sicer prihodnjo sredo, 24. januarja.

V ljubljanskem taboru obračun z Romuni že z nestrpnostjo pričakujejo, trener ACH Volleyja Ljubljana, Zoran Kedačič, pa pred tekmo poudarja, da je edini cilj preboj v četrtfinale: ‘‘Pred nami je nasprotnik po meri, saj ima Galati zanimivo mednarodno zasedbo. Igralna mesta so zelo dobro pokrita, prvi zvezdnik ekipe je srbski reprezentančni sprejemalec Nikola Kovačević. Še največjo neznanko predstavlja korektor, saj je na tem mestu ogromno menjav, prejšnji teden pa so v klub pripeljali še Litvanca Arvydasa Miseikisa. Če se ozrem le na svojo ekipo, sem vesel, da smo v dobrem ritmu treningov in tekem in da je vseh štirinajst igralcev pripravljenih za boj. Cilj je zgolj in samo eden, uvrstiti se v četrtfinale pokala CEV. Zavedam se, da bo jutrišnja tekma šele prvi polčas, bitke pa bo konec v Galatiju. Želim si, da bi se v Tivoliju zbralo večje število odbojkarskih navdušencev, ker je tako veliko lažje in lepše igrati.”

Povratno srečanje med Arcado Galatijem in ACH Volleyjem Ljubljana bo v torek, 30. januarja.