Muršak: Pustili smo srce na ledu

Uncategorized 14. Feb 201818:22 > 18:29
Getty Images

Slovenski hokejisti so olimpijski turnir začeli sanjsko. Proti favoriziranim Američanom so po zaostanku z 2:0 najprej izsilili podaljšek, nato pa z zadetkom Jana Muršaka prišli do velike zmage.

Jan Muršak, ki je ob odsotnosti Anžeta Kopitarja brez dvoma prvo ime slovenske izbrane vrste, je z odlično predstavo proti Združenim državam Amerike postal veliki junak Slovenije. Najprej je 97 sekund pred koncem rednega dela izenačil, v podaljšku pa je po vsega 38 sekundah poskrbel še za zmago.

Odigrali smo zelo dobro tekmo. Vsa čast fantom, da smo se tako dobro borili in dolgih 60 minut nismo popuščali. To nam je v preteklosti, sploh v zadnjih dveh letih, morda malce manjkalo. Vsi smo dali vse od sebe, igrali dobro, po pravem sistemu in tudi energija na klopi je bila izvrstna. Res super. Upam samo, da lahko na tak način tudi nadaljujemo,” je po tekmi za RTV Slovenija zadovoljno razlagal Muršak.

Američani so bili v prvih dveh tretjinah nevarnejši nasprotnik in si priigrali prednost dveh zadetkov. Risi kljub zaostanku niso popuščali in bili za odlično predstavo nagrajeni.

“Zmaga je vsekakor nekaj posebnega. Hkrati nam je močno dvignila samozavest. Kot sem večkrat povedal, je najpomembnejše, da smo bili osredotočeni na svojo igro in nismo popuščali. Ves čas smo se borili in – kot pravimo – pustili srce na ledu. Res sem ponosen na fante. Drugače nisem zelo čustven, toda tokrat se bom vsakemu posebej zahvalil za to zmago,” je v slogu pravega kapetana še dodal Muršak.

Pred slovenskimi hokejisti je dan premora, v petek ob 8.40 pa jih čaka obračun proti olimpijskim športnikom iz Rusije.