Jeseničani po podaljšku do druge zmage proti Olimpiji

Uncategorized 8. Mar 201818:17 > 18:22
Facebook

Jeseničani so po domači zmagi danes povedli v končnici z 2:0. Tokrat so v Tivoliju po podaljšku slavili s 3:2. Junak srečanja pa je bil Adis Alagić.

Jeseničani so na prvi četrtfinalni tekmi slavili pred domačimi gledalci s 4:3 in v seriji na štiri zmage povedli proti Olimpiji.

Tekmo je v vratih domačih zadel Tilen Spreitzer, na klopi je ostal Robert Kristan. Hokejisti Olimpije so drugo tekmo četrtfinala odprli odlično in povedli že v 57. sekundi tekme, ko je po podaji Črta Snoja zadel Miha Pesjak. V prvi tretjini smo videli dokaj izenačen hokej, vendar zgolj en zadetek.

Ljubljančani so v 29. minuti svojo prednost še povišali na 2:0, ko je zadel Andrej Hebar, podajalec je bil Miha Zajc. V 30. minuti so rdeči znižali na 2:1, strelec gola je bil Aleksandar Magovac. S takšnim rezultatom se je tudi končala druga tretjina.

V zadnji tretjini je gostom uspela vrnitev in izenačenje na 2:2. Tokrat je vlogo pri zadetku prevzel Luka Bašič in svoji ekipi v 48. minuti priboril izenačenje.

Ker smo v končnici so sledili podaljški do prvega zadetka. Kar nekaj časa sta mreži mirovali potem pa je tekmo v korist Jesenic odločil nekdanji zmaj Adis Alagić, ki je zadel v 76. minuti in Jeseničanom priboril že drugo zmago v končnici proti Olimpiji.