Ob 17.00 na SK2: Fenerbahče vs Galatasaray – "2. runda"

Chris McGrath Getty Images Sport

25. krog turške Superlige prinaša veliki carigrajski derbi. Na največjem turškem derbiju se bosta pomerila Fenerbahče in Galatasaray, kar pomeni, da bo v turški prestolnici znova "gorelo".

Fenerbahče je marca po skoraj štirih letih doživel dva zaporedna poraza v domačem prvenstvu. Potem ko poraz proti Bešiktašu ni bil takšno presenečenje, z njim se je sicer končal niz 21 tekem brez poraza, je bil neuspeh na domači tekmi proti Akhisarju pravi šok. Fener se je po šoku sicer hitro pobral in na zadnji tekmi zanesljivo ugnal Malatyaspor ter v miru pričakal današnji spektakel.

Za zasedbo Aykuta Kocamana je današanja tekma odločilna. Ob porazu bi se kanarčki poslovili od bitke za naslov, ki ga navijači čakajo od leta 2016.

Galatasaray je v zadnjem krogu izkoristil poraz Bašakšehirja in znova sam zavzel vrh turške Superlige. Zasedba Fatiha Terima je nanizala tri zaporedne zmage, na zadnjem obračunu proti Konyasporu pa zelo trpela. Džimbom se na gostovanjih pri večnem rivalu ne znajde najbolje in prav to bi lahko bil razlog, da so navijači Fenerja pred popoldanskim spektaklom optimistično razpoloženi.

Prvi “interkontinentalni derbi” smo videli že leta 1909, rivalstvo pa se je začelo 25 let kasneje, ko je bil Carigrad priča prvim neredom na nogometni tekmi. Takrat se je torej rodilo brutalno rivalstvo, ki traja še danes. Bo Galatasaray danes vendarle uspel priti do prve gostujoče zmage na derbiju po letu 1999? Oglejte si veliki turški derbi ob 17.00 na kanalu Sportklub 1.

SK