Paris Saint-Germain osvojil domačo trojno krono

Uncategorized 8. Maj 201823:15 > 23:16
Catherine Ivill/Getty Images

Nogometaši Paris Saint-Germaina so z zmago z 2:0 proti moštvu Les Herbiers v francoskem pokalu prišli že do četrte trofeje v letošnji sezoni.

Pred več kot 70.000 navijaču na Stad de France, je Paris Saint-Germain več kot upravičil vlogo favorita proti moštvu Les Herbiers in skozi celotno tekmo na zelenici nadziral dogajanje.

Nogometaše iz francoske prestolnice je v vodstvo povedel Giovani Lo Celso v 26. minuti obračuna. Končni rezultat je padel v drugem polčasu, ko je zadel še Edinson Cavani iz bele točke v 74. minuti.

Za Parižane je to rekordna 12. trofeja v francoskem pokalnem tekmovanju, do trojne krone pa so prišli še z zmago v domačem prvenstvu Ligue 1, še pred tem pa so varovanci Unaija Emeryja osvojili še drugi ligaški pokal, na začetku sezone pa še Superpokal Francije. 

Les Herbiers je ekipa, ki nastopa v Nacionalnem prvenstvu, kar je tretji rang tekmovanja v Franciji in že uvrstitev v finale pokala je predstavljal največji uspeh v zgodovini tega kluba. Na poti do finala sicer ekipa ni igrala niti z eno ekipo iz elitnega francoskega nogometnega tekmovanja, zapored pa je Les Herbiers izločil Auxerre, Lens in Chambly.