Serena rutinsko do "težkega zmenka" z Venus

Uncategorized 30. Avg 20183:18 > 3:21
Julian Finney/Getty Images

Ameriška teniška igralka Serena Wiliams se je brez težav uvrstila v tretji krog zadnjega grand slama sezone v New Yorku, potem ko je premagala 101. igralko sveta Nemko Carino Witthoeft z 2:0 v nizih.

Šestkratna zmagovalka domačega grand slama v New Yorku Serena Williams je brez težav v 68 minutah igre s 6:2 in 6:2 premagala Nemko Carino Witthoeft in se uvrstila v tretji krog, kjer pa jo že čaka njena starejša sestra Venus.

Izkušena Američanka, trenutno 26. igralka sveta, je upravičila vlogo favoritinje in od začetka narekovala tempo igre. Serena je do brejka prišla v četrti igri, hitro ji je Nemka vrnila, a to je bilo vse, kar je uspela ponuditi do konca niza, ki ga je Serena dobila s 6:2. Nemka se je v uvodnih igrah drugega niza držala dobro, potem pa je Williamsova osvojila štiri zaporedne igre in zapečatila obračun. 

Serena pa je na novinarski konferenci spregovorila tudi o njeni naslednji nasprotnici: “Dvoboj proti Venus bo zame zares težak, a vedno ena iz druge izvlečeva najboljši tenis. To sva počeli v preteklosti in to bova storili tudi tokrat,” je dejala Serena.