Odbojkarja leta Tine Urnaut in Iza Mlakar

OZS

Slovenska reprezentanta Tine Urnaut in Iza Mlakar sta bila izbrana za najboljša odbojkarja leta 2018. Urnaut bo priznanje prejel že tretje leto zapored, Mlakarjeva je bila za najboljšo odbojkarico izbrana drugič zapored. Najboljša trenerja leta 2018 sta Zoran Kedačič in Samo Miklavc.

Povezano

Odbojkarska zveza Slovenije je tretje leto zapored izpeljala glasovanje za najboljša odbojkarja leta, ki je tudi tokrat potekalo preko spletne strani www.odbojka.si. Obiskovalci strani so kapetanu slovenske izbrane vrste in odbojkarju italijanske Modene, Tinetu Urnautu, namenili 32,1 % glasov. Na drugo mesto so z 21,6 % glasov postavili reprezentančnega prostega igralca in člana ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča, tretje mesto pa je z 10,4 % glasov osvojil reprezentančni podajalec in član poljskega Cerrad Czarnija Radoma, Dejan Vinčić.

Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije v sestavi Jaroš Štekl, Samo Miklavc, Gregor Hribar, Boris Klokočovnik in Damir Ocepek, je na prvo mesto postavil Tineta Urnauta, na drugo Mitjo Gasparinija, na tretje pa Janija Kovačiča.

Pri dekletih so obiskovalci spletne strani www.odbojka.si 30,8 % glasov dodelili reprezentančni korektorki in članici Nove KBM Branik, Izi Mlakar, na drugo mesto so s 24,2 % glasov postavili reprezentančno podajalko in članico francoskega Le Canneta, Evo Mori, tretje mesto je z 8,8 % glasovi pripadlo reprezentančni blokerki in članici GEN-I Volleyja, Tini Grudina.

Strokovni svet OZS je za najboljšo odbojkarico leta 2018 izbral Izo Mlakar, na drugem mestu je Eva Mori, na tretjem pa Saša Planinšec.

Za najboljša trenerja leta sta bila po oceni strokovnega sveta izbrana Samo Miklavc (trener ženske ekipe) in Zoran Kedačič (trener moške ekipe).

Priznanja bo OZS podelila v nedeljo, 23. decembra, v sklopu zaključnega turnirja Pokala Slovenije, ki se z ženskimi polfinalnimi tekmami začenja danes, v Kanalu. Celotno dogajanje si oglejte v živo na Sportklubu.