Poraz Olimpije v zadnji sekundi proti Oostendeju

Uncategorized 17. Jan 201910:09 > 10:14
Twitter

Petrol Olimpija je na domačem parketu v Stožicah v 11. krogu Lige prvakov proti Filou Oostendeju doživela nov boleč poraz, tokrat so izgubili dobesedno v zadnji sekundi tekme, ko so že bili na pragu podaljška.

Petrol Olimpija je izjemno naporen niz osmih tekem v vsega 13 dneh v sredo v domačih Stožicah sklenila s tesnim in bolečim porazom proti Filou Oostendeju. Ljubljančani so bili skozi celotno srečanje boljši tekmec, Zmaji so vseskozi narekovali tempo igre na parketu, na koncu pa so tehtnico na stran Belgijcev nagnile izgubljene žoge in srečno polaganje Chasea Fielerja dve sekundi pred koncem tekme za končnih 71:69.

Kljub utrujenosti so košarkarji Petrol Olimpije v sredo proti sedemkratnim zaporednim belgijskim državnim prvakom prikazali zelo dobro predstavo. V drugi četrtini je semafor v Stožicah kazal že 34:24 v korist čete Saše Nikitovića, a Ljubljančani so v drugem polčasu popustili, Filou Oostende pa jih je ujel in ob koncu tekme tudi prehitel.

Odlični Luka Šamanić, ki je z 18 točkami in štirimi skoki prikazal svojo najboljšo predstavo v tej sezoni Lige prvakov, je štiri sekunde pred koncem tekme izsilil osebno napako Loica Schwarta, in hladnokrvno zadel dva prosta meta, s katerima je izid poravnal na 69:69, a na drugi strani je s srečnim polaganjem za 71:69 v korist Belgijcev odgovoril Fieler.

Ob Šamaniću je 15 točk dosegel Roko Badžim, Aleksandar Lazić je zbral deset skokov, Marko Simonović pa je sedmim točkam dodal pet skokov. Petrol Olimpija je tokrat zaigrala brez Mirze Begića, ki mu je glavni trener namenil počitek.