Nekdanji član Olimpije močno udaril po Srbih

Uncategorized 13. Feb 201912:45 > 12:59
YouTube screenshot

Ratko Varda med drugim tudi nekdanji član Union Olimpije je močno udaril po Srbih, ki so čez noč košarkarju Partizana dodelili srbsko državljanstvo.

Partizan NIS

Ratko Varda je nekdaj igral celo za Partizan,bil je tudi v Ljubljani pri Petrol Olimpiji pa v ligi NBA ter med velikimi klubi tudi v Realu. Nase oziroma na dokaj sumljive zadeve je opozoril preko družbenega omrežj. Ostro se je odzval, ko je izvedel, da je Srbija kar preko noči ameriškemu branilcu Partizana Marcusu Paigu podelila srbsko državljanstvo.

Paige je prejel srbski potni list neposredno pred srbskim pokalnim zaključkom v Nišu, saj je lahko trener Partizana Andrea Trinchieri in vsi ostali klubi prijavijo le štiri tuje igralce, kar pa je za oba srbska velikana velika težava.

Nekdanji reprezentant BIH se je na Instagramu razpisal in tudi razhudil “Je sploh potreben komentar? Ah, mi smo država velikega srca. Še enkrat smo morali pokazati, da srbsko državljanstvo očitno nekaterim ne pomeni prav nič. Očitno so naši otroci le sluz, ki jo je treba izločiti iz nosa. No, pa dajmo državljanstvo nekomu, ki je pred enim letom za Srbijo slišal le preko malih ekranov. Vsi takšni so očitno boljši kot naši otroci.”

“Sram naj vas bo, vse vas, ki ste omogočili to dejanje in ga podprli. Zakaj meni ni dal nihče ameriško državljanstvo? Ali pa turško, rusko, poljsko …? Zato, ker se potni list tujcem ne daje kar tako. Da bi postal državljan Srbije, se moraš poročiti z dekletom iz Srbije, imeti z njo otroke. Ali da imaš prednike iz Srbije,” je zapisal Varda.

https://www.instagram.com/p/BtzEMmpBlVX/