"Pella, Agut, Goffin? Nihče ne more premagati Novaka!"

Uncategorized 9. Jul 20199:26 > 9:26
Laurence Griffiths, Getty Images

Legendarni John McEnroe pravi, da nihče ne more zaustaviti Novaka Đokovića na poti do velikega finala turnirja velike četverice na Wimbledonu.

Novak Đokovi, Roger Federer in Rafael Nadal so brez težav in brez izgubljenega niza napredovali v četrtfinale Wimbledona in so še vedno glavni kandidati za končno zmago.

“Nadal je deloval neverjetno, Federer je bil zelo blizu. Đoković je dokazal, kako dober je, a se mi zdi, da je bil tokrat malce slabši od ostalih dveh. S temi tremi igralci doživljamo zlato ero tenisa. To so najboljši trije v zgodovini tega športa,” je dejal legendarni John McEnroe.

Povezano

Od 16 igralcev, ki so igrali v osmini finala, jih je bilo kar devet takih, ki so imeli 30 let ali več. Peterica še nadaljuje tekmovanje, je pa zanimivo, da je najmlajši četrtfinalist David Goffin, ki šteje 28 let.

Belgijca čaka velik izziv, saj se bo za nastop v polfinalu pomeril proti Đokoviću, Srb pa ima v svje delu žreba še Roberta Bautisto-Aguta in Guida Pello, kar pomeni, da ima izmed članov velike trojice na papirju daleč najlažje delo. Federer se bo pomeril proti Keiju Nišikoriju, Nadal proti Samu Querreyju.

“Mladi igralci niso tako dobri, pričakoval sem več. Poglejte, kako je Berrettini ingral porti Federerju, izgledalo je, kot da ima 50 let. Ko pogledamo, kdo ima največ možnosti, da premagal nekoga iz velike trojice, je to Querrey, a Nadal igra neverjetno. Pella, Agut, Goffin? Spoštujem te fante, a ne vidim načina, kako bi premagali Novaka,” je zaključil McEnroe.