Murray po manjših težavah preskočil prvo oviro

Clive Brunskill, Getty Images Sport

Prvi igralec sveta Andy Murray je uspešno preskočil uvodno oviro na prvem turnirju za grand slam v Melborunu, potem ko je Ilija Marčenko po dveh urah in 50 minutah igre odpravil s 7:5, 7:6 (7-5) in 6:2.

Ilija Marčenko se je pogumno zoperstavil Andyju Murrayju, ki je bil na trenutke v podrejenem položaju, na koncu pa prišel do gladke zmage na turnirju, ki ga še ni osvojil.V naslednjem krogu Britanca čaka Andrej Rublev, ki je izločil Lu Yen-hsun.

Nisem odigral po svoji najboljših močeh. Pogoji so bili drugačni, kot na treningu. Na igiršču je bilo hladnejše, in ko je tako, se žogica odbije nižje, težje jo je nadzorovati. Zaradi tega sem malce hitel. Nisem niti dobro serviral, a v takšnem položaju se zelo mučiš s svojim servisom. Težko je bilo,” je po zmagi priznal Murray in se že usmeril v naslednji dvoboj: “Malo vem o Rublevu. Nikoli nisva igrala, vendar sem ga videl, kako igra. Ne boji se, ima dobre igralce. Pred časom sem ga gledal na OP ZDA proti Južniju, bil je zelo dober. Toda drugače je nekoga gledati na televiziji, kot pa igrati proti njemu.”

Tako v prvem kot drugem nizu se je Murrayju videlo, da še išče svojo pravo igro, a kljub temu uspel slaviti sprva s 7:5, nato pa še po podaljšani igri, ko mu je stekel tudi začetni udarec. V zadnjem nizu je igra Marčenka povsem razpadla, kar je Britancu omogočilo lažje delo in po 37 minutah zmago s 6:2.

Na igrišče je za uvod stopil tudi britanski Slovenec Aljaž Bedene, ki je s 7:6, 7:5, 0:6 in 6:3 izgubil proti Victorju Estrelli Burgosu.