Aljaž Bedene uspešno preko prve ovire

Uncategorized 28. Avg 20191:29 > 1:30
Mike Stobe / Stringer

Slovenski teniški as Aljaž Bedene je s prepričljivo redstavo v prvem krogu zadnjega turnirja velike četverice v sezoni v New Yorku premagal slovaškega igralca Jozefa Kovalika in si zagotovil "zmenek" s francoskim nosilcem v drugem krogu.

Aljaž Bedene se je v prvem krogu OP ZDA v New Yorku odlično znašel proti slovaškemu nasprotniku Jozefu Kovaliku in v ključnih trenutkih obračuna zaigral bolje, na koncu pa slavil s 3:0 v nizih po dveh urah in 18 minutah igre.

Slovaški nasprotnik je v obračun vstopil v podrejenem položaju, saj je Bedene precej višje tudi na ATP lestvici, tekom obračuna pa se je pokazalo, da je slovenski as tudi na precej višjem nivoju teniške igre. Kovalik je 362. igralec sveta in je na US Opnu nastopil zaradi zaščitenega rankinga, Bedene pa je to izkoristil in v prvih dveh nizih z agresivno in zanesljivo igro odbrzel do zmage s 6:3 in 6:4, v tretjem pa imel nekaj več dela.

Kovalik in Bedene sta po dvakrat izgubila začeten udarec, potem pa je 80. igralec sveta v končnici niza prelomil obračun in v zadnji igri odvzel servis nasprotniku.

Bedene se bo v naslednjem krogu pomeril s francoskim nosilcem in finalistom turnirja v Winston Salemu prejšnji teden Benoitom Pairom.