Naslednji tekmeci Slovenije bodo prepričljivi Nemci

Uncategorized 7. Jan 202012:20 > 12:24
OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je kvalifikacije za olimpijske igre, ki potekajo v Berlinu, začela z zmago proti Belgiji. Naslednji tekmeci naših fantov bodo Nemci, ki so za uvod prepričljivo premagali Čehe. Obračun v dvorani Max-Schmeling-Halle se bo začel ob 20.10 uri.

Srečanje z Belgijo, ki so ga slovenski odbojkarji dobili s 3:0 in na katerem so se izkazali z izjemno borbenostjo, dobro igro v obrambi in zbranostjo v ključnih trenutkih tekme, je zdaj že pozabljeno. Strokovni štab in reprezentanti sicer poudarjajo, da je bila uvodna zmaga pomembna tako za samozavest kot seveda tudi za točkovanje, a so že povsem osredotočeni na naslednje tekmece, Nemce. Ti so za uvod v kvalifikacijski turnir prikazali dokaj dobro igro in brez večjih težav prišli do zmage nad Češko.

Z Nemci so se slovenski odbojkarji nazadnje srečali leta 2016, na zaključnem turnirju najboljše četverice tretje kakovostne skupine svetovne serije, uspešnejša je bila naša izbrana vrsta. “Z Nemci že zelo dolgo nismo igrali, a to niti ni tako pomembno. Vemo, da bo tekma težka, saj tekmeci igrajo doma, dvorana bo polna, mi pa bomo morali, tako kot to delajo oni, pritiskati z začetnimi udarci, jih oddaljiti od mreže ter si kot včeraj z blokom in obrambo zagotoviti nekaj protinapadov, ki bi nas popeljali do zmage in naprej v polfinale,” je po današnjem treningu dejal Alen Pajenk.

Še en srednji bloker v naši vrsti, Sašo Štalekar, dodaja: “Čaka nas težka tekma, ampak za zdaj se ne osredotočamo preveč na nasprotnike, temveč bolj nase. Zavedamo se sicer, kdo nam stoji nasproti, a moramo predvsem sami prikazati najboljšo možno igro. Moramo predvsem dobro sprejemati, saj smo včeraj lahko videli, kako močni so začetni udarci tekmecev. Ključ bo sprejem in seveda tudi dobra igra v obrambi.”

Glavni orožji nemškega selektorja Andree Gianija, ki je v preteklosti sedel prav na slovenski klopi, bosta György Grozer in Christian Fromm. Fromm je odlično napadal, Grozer pa se je v obračunu s Češko izkazal z 21 točkami, kar osem jih je dosegel z začetnim udarcem. Korektor Tonček Štern je razkril, kakšno taktiko bodo Slovenci ubrali: “Pozitivno je, da smo turnir odprli z zmago s 3:0, da smo pokazali borbeno igro in zagnanost od prve do zadnje točke. To je pozitivno za prihodnja srečanja. Lahko še dvignemo raven igre v uigranosti in v napadu. Nemčija je zelo dobra ekipa s selektorjem, ki nas dobro pozna od prej. Ob polni dvorani navijačev je to velika prednost. A če bomo odigrali kot znamo, če bomo dvignili nivo igre v napadu in igrali enako borbeno kot proti Belgiji, se nimamo česa bati. Na servise Grozerja se bomo pripravili, morali se bomo braniti. Videli smo, kako močni so ti servisi, kako malo napak je naredil na včerajšnji tekmi. Morali bomo igrati zelo organizirano, se braniti in ne bomo smeli z glavo skozi zid, ampak igrati prvi, drugi, tudi tretji napad. Si čimprej zagotoviti idealen napad in tako čim hitreje prekiniti njegovo serijo.”