VIDEO: Jakupovičeva žrtev grozljivega zraka v Melbournu

Uncategorized 14. Jan 20204:39 > 4:40
Anthony Au-Yeung, Getty Images Sport

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je zaradi napada kašlja in težav z dihanjem predala obračun prvega kroga kvalifikacij za nastop na OP Avstralije. V Melbournu je trenutno kakovost zraka izjemno slaba, a to organizatorjev turnirja ni ustavilo, da bi prekinili kvalifikacijsko dogajanje.

Dalila Jakupovič je v težkih razmerah dobila prvi niz proti Stefanie Vögele s 6:4, a v drugem pa pri rezultatu 5:6 doživela napad kašlja in skoraj izgubila zavest, kasneje pa obračun prvega kroga kvalifikacij predala. 

Obračun je bil izjemno fizično naporen, Melbourne pa je v teh dneh zavit v gost dim, ki je posledica požarov v Avstraliji. Patrick Mouratoglou je zjutraj “tvitnil” sliko, ki je več kot očitno kazala na to, da je zrak onesnažen in neprimeren za igranje teniških obračunov.

“Ja, danes so v Melbournu odpovedali celo konjske dirke, pustili pa so, da se igrajo teniški obračuni. Zrak je res hud, težko dihamo,” je po predaji Jakupovičeve za Sportklub dejal njen oče in trener Senad.

“Bila sem prestrašena, da bom izgubila zavest. Zato sem pkleknila na tla, saj nisem več mogla dihati. Nimam astme, nikoli nisem imela težav z dihanjem. Fizioterapevt je prišel k meni in mislila sem, da bo bolje. Točke so bile vedno daljše in nisem več mogla dihati in padla na tla,” je dejal Dalila. 

“To ni zdravo za igralke. Bila sem presenečena, saj sem mislila, da danes ne bomo igrali, a nismo imeli izbire,” je še dodala.