"Na Federerja računamo za Roland Garros 2021"

Gallo Images/Getty Images

Direktor Roland Garrosa Guy Forget meni, da Roger Federer letos še ne kani zaključiti svoje kariere in da se bo prihodnje leto spet pojavil na pariškem turnirju velike četverice.

Švicar je predvčerajšnjim sporočil, da je operiral koleno in zaradi tega izpušča vse turnirje do začetka sezone na travi. To pomeni, da ga zopet ne bo na Rolandu Garrosu.

Razočarani smo, ker ne moremo računati na njegov nastop, a vseeno nas čaka izjemen turnir, glede na to, kdo vse bo v glavnem žrebu tekmovanja. Letos imamo namreč streho an stadionu Philippe Chatrier, Rafael Nadal lovi 20. Grand Slam, vse pa zanima, kaj lahko doseže Novak Đoković. Tukaj so še številni mladi tenisači, turnir bo imel marsikaj ponuditi,” je vseeno optimističen Forget.

Navezal se je še nekoliko v prihodnost: “Nisem mnenja, da je to Rogerjev konec kariere. Upam, da ga bomo še videli. Ko pogledate, kdo vse izmed teniških velikanov je igral po dopolnjenem 40. letu, ne vem, zakaj se ne bi to zgodilo tudi s Federerjem.” Švicar bo sezono nadaljeval v Halleju poleti.