Zaenkrat: Turnir v Wimbledon po načrtih

Clive Brunskill Getty Images

Organizatorji Wimbledona so sporočili, da nadaljujejo s pripravami na teniški travnati turnir, ki bo potekal med 29. junijem in 12. julijem.

Vodilni možje Roland Garosa so v torek odločili, da bo drugi Grand slam sezone potekal v septembru. Organizatorji OP ZDA so sporočili, da zaenkrat ne razmišlajo o preložitvi turnirja.

Ko je govora o Wimbledonu pa je situacija takšna, da odgovorni spremljajo situacijo in sodelujejo z vsemi  odgovornimi institucijami.

»Na koncu bo odločitev takšna, ki bo v korist zdravju našim članom, osebam in javnosti. Zahvaljujemo se vladi in organom zdravstva, za njihove nasvete in podporo. Zaenkrat v tem trenutku nadaljujemo s pripravami na turnir, kot da bo ta potekal v prvotnem terminu. Obnašali se bomo odgovorno in v interesu vseh. Zahvaljujemo se članom, osebju, igralcem in partnerjem za potrpežljivost in zaupanje,« je dejal Richard Lewis.

V sredo sporočili, da so zaradi pandemije novega koronavirusa do 7. junija odpovedani vsi teniški turnirji ATP in WTA serije.