V elitni ligi prvakov Sloveniji le eno mesto

Uncategorized 9. Apr 202017:43 > 17:46
ACH Volley

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je glede na število točk, ki so jih klubi iz posameznih držav v evropskih tekmovanjih zbrali v letih 2017-2019, določila kvote za nastop v evropskih tekmovanjih v sezoni 2020/21. Sloveniji je mesto v elitni Ligi prvakov pripadlo le pri moških.

CEV

Evropska zveza je v tej fazi lahko objavila le kvote, ne pa tudi imen nastopajočih ekip, saj morajo le-te svojim nacionalnim zvezam svoje nastope še potrditi. In medtem, ko smo v letošnji sezoni v boju za evropsko klubsko krono lahko spremljali dve slovenski moštvi, imajo v prihodnji sezoni v skupinskem delu Lige prvakov nastop zagotovljen le naši moški predstavniki, ki bodo igrali v skupinskem delu tekmovanja. Dekleta bodo morala v kvalifikacije, v katerih pa bodo imela hudo konkurenco. V skupinski del Lige prvakinj namreč vodita le dve mesti.

Pri ženskah so sicer največ točk na evropski lestvici zbrali turški klubi (489 točk), zato Turčiji v Ligi prvakinj pripadajo tri mesta, tako kot Italiji (398 točk) in Rusiji (312 točk), po dve mesti sta na voljo poljskim in francoskim klubom, po eno pa klubom iz Romunije, Nemčije, Švice, Bolgarije, Belorusije, Češke, Azerbajdžana, Finske, Srbije in Nizozemske (40 točk). Slovenija ima na lestvici 36 točk, pred njo sta še Madžarska (37 točk) ter Bosna in Hercegovina (36 točk).

Odbojkarska zveza Slovenije

Pri moških ima Italija (532,67 točk) kot vodilna v točkovanju za Ligo prvakov na voljo tri mesta, enako kot Rusija (472,66 točk) in Poljska (387,01 točk), pred Slovenijo, ki je na osmem mestu (103,67 točk), so še Nemčija, Turčija in Belgija (vse po dve mesti) ter Francija. Zadnje, osemnajsto, mesto v skupinskem delu je pripadlo Češki.

Z 12. mestom v razvrstitvi za pokala CEV Cup in Challenge Cup ima Slovenija v obeh tekmovanjih v ženski konkurenci na voljo po dve mesti. V moški konkurenci je Slovenija na 20. mestu in je našim klubom na voljo le eno mesto v pokalu CEV Challenge.