V Gradcu v mreži zmajev odjeknila petarda

Uncategorized 15. Feb 201721:26 > 21:30
HDD Olimpija Ljubljana/Facebook

HDD Telemach Olimpija je po krajšem reprezentančnem premoru gostovala pri Gradcu. Panterji so jih nadigrali s 5:0, zmaji pa še naprej ostajajo prikovani na zadnje mesto kvalifikacijske skupine.

Domača ekipa je celotno tekmo nadzorovala potek in v vodstvo prišla že v deveti minuti tekme, ko je zadel Zintis-Nauris Zusevics. Na 2:0 so panterji povišali v 16. minuti tekme, uspešen je bil Kurtis McLean.

V drugi tretjini je Graz še povišal vodstvo in dosegel tri zadetke. Jeffa Frazierja so premagali še Oliver Setzinger, Kyle Beach, nato pa je sekundo pred iztekom 40 minut drugi zadetek na tekmi dosegel Zucevics.

Po dveh tretjinah igre je trener Bojan Zajc v vrata Olimpije poslal mladega Tilna Spreitzerja, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Zmaji so po novem porazu ostali prikovani na dno lestvice kvalifikacijske skupine. V spodnjem delu lestvice ima največ možnosti za končnico Graz 99ers, sledijo pa mu Orli Znojmo.

V preostalih tekmah je Dornbirn nadigral Sapo Fehervar z 8:2. Precej bolj napeto je bilo v Beljaku, kjer je pri VSV-ju gostoval Znojmo. Končni rezultat je bil 4:3 v korist čeških orlov.