Dan začenjal s travo, da je sploh normalno funkcioniral

Uncategorized 24. Apr 202010:23 > 10:25
Justin Setterfield/Getty Images

Legendarni igralec snookerja Ronnie O'Sullivan je za otoške medije razkril, da v njegovem svetu še zdaleč ni bilo vse v redu, svoj odhod v ustanovo za zdravljenje pa je označil za potezo življenja.

Na začetku 90-tih let prejšnjega stletja, ko se je počasi začel vzpenjati na vrh svetovne snooker hierarhije, so se za takratnega najstnika že začele prve težave z alkoholom in drogami.

Povezano

 “Preveč sem se zabaval. Ko sem leta 1993 osvojil prvenstvo Velike Britanije, sem pomislil, da je to vrhunec, da sem dosegel vse. Imel sem denar, lepo hišo, avto, bil sem samski, tako da sem počel vse, kar se mi je zahotelo. Nehal sem razmišljati o snookerju, hodil naokoli in počel neumnosti,” se je petkratni svetovni prvak spomnil v podcastu, ki ga je posnel z Eurosportom.

Stanje O’Sullivana se je iz dneva v dan slabšalo: “Dan sem začenjal z alkoholom in zvitkom trave. To sem nujno potreboval, če sem želel sploh normalno funkcionirati. Jasno, zavedal sem se, da to ni dobro, a mi je bilo težko odnehati, zato sem poiskal pomoč. Verjetno je bila to moja najboljša poteza v življenju.”

Odvajanje ni minilo brez zapletov, a se je končalo dobro, se spominja Anglež: “Bal sem se. Mislil sem, da nisem zasvojen, da nisem alkoholik in da se moram zgolj naučiti samokontrole. Na srečo sem se popolnoma ‘očistil’. Ko to rečem, imam v mislih en kozarec na pol leta, za rojstni dan in novo leto, vmes pa popolna abstinenca,” je povedal The Rocket.

Da je bilo zdravljenje res zelo pomembno govorijo tudi njegovi rezultati, saj je Ronnie v karieri osvojil 19 pokalov z najpomembnejših tekmovanj (Svetovni prvak 5x, Masters 7x, Prvenstvo Velike Britanije 7x).