OP Avstralije 2021: Mogoč scenarij, da ga ne bo

Uncategorized 6. Maj 202017:54 > 17:59
Julian Finney, Getty Images

Prvi Grand slam turnir v letu 2021 bi bil lahko zaradi pandemije koronavirusa odpovedan. Četudi se bo zgodil pa bo potekal brez navijačev iz tujine, je dejal prvi človek tenisa v Avstraliji Craig Tiley.

Roland Garros je prestavljen na september, Wimbledon je odpovedan, usoda letošnjega odprtega prvenstva ZDA pa je še vedno pod vprašajem.

“Najbolj pesimistični scenarij za turnir v Avstraliji je ta, da bi bil odpovedan. Najboljši možen scenarij pa, da pridejo vsi igralci, ki pa bi morali biti nekaj časa v karanteni. Po drugi strani pa že zdaj ni možnosti, da bi se turnirja udeležili navijači iz tujine,” je dejal Craig Tiley

“Naredili smo štiri modele glede na to kako se bodo razmere odvijale do začetka prihodnjega leta. Določili smo datume ko bo treba sprejeti odločitve ter naredili načrt za zaposlene in sponzorje, ki so potrebni za turnir,” je dodal uradnik. 

Pandemija, ki je zahtevala več kot 256.000 smrtnih žrtev je teniško sezono zaustavila v začetku marca. Kdaj se bodo turnirji pod okriljem ATP in WTA nadaljevali še ni znano.

Aktualni prvak odprtega prvenstva Avstralije je trenutno številka ena svetovnega tenisa Novak Djoković. Naslov v Melbournu je bil zanj 17. v karieri.